Restoranın dış cephesi, Japon ahşap hava tahtalarından esinlenerek şekillendirilmiş donanımlardan oluşuyor. Katmanların eklenmesiyle bir kaba görünüm oluşturan vintage benzeri cephe görünümü, eski malzemelerin yeniden kullanılmasıyla elde edilmiştir. Eski restorandan bu yeni mekana geçerken, orijinal kırmızı tuğla işçiliği teknikleri devam ettirilmiş, ancak bu sefer ahşap tuğlalar kullanılmış ve orijinal tasarımın kolaj özellikleri miras alınmıştır. Kırmızı tuğla işçiliği ve hava tahtası tasarımları, eski dükkanın imajını ve atmosferini aktarırken, Japon hissini de eklemiştir.
Restoranın iç kısmı, insan ve doğanın bir arada var olma kavramına dayanıyor. Karesenzui benzeri çimento duvarlar, kaya benzeri malzemeler, balık havuzu, ağaç manzaraları ve avlunun oluşturduğu 'kaba rustik' hissi çiziyor. Aynı zamanda, çok sayıda ahşap malzeme kullanılarak mekansal bir genişleme yaratılıyor, malzemelerin düşük yoğunluklu değişimlerinde maksimum zenginlik oluşturuluyor. İç mekan, girişteki Karesenzui peyzajı ile bağlantılı olan ızgaralar ve pencere parıltıları ile dekore edilmiştir.
Genel mekan, esas olarak iki yemek alanına ayrılmıştır. Birincisi, yemek pişirme istasyonunu çevreleyen on iki koltuk içeren açık uçlu bir tezgah alanıdır. Kare şeklindeki düzen, düzensiz tavan üzerindeki ahşap çapraz düzlemlerle uyum sağlar; ayrıca ahşap karo ekranları da aynı tonlarda huzurlu bir atmosfer yaratır. Diğer oturma alanı, özel kutular olarak tasarlanmıştır; sabit, düşük anahtarlı ahşap malzemeler, donanım ekranları ile koltukları çevreler.
Restoranın dış cephesi, yağmur merdiveni şeklinde, pas taklit eden malzemelerle inşa edilmiştir; vintage benzeri malzemelerin kullanımı, misafirlere kasıtlı olarak kaba bir ilk izlenim vermiştir. İçeri girildiğinde, koyu gri bir Karesenzui manzarası belirir ve koyu tonlu mekan, dışarıdan gündüz ışığını çekmek için bir avlu yöntemi kullanır. Bir koridorun ardından açık uçlu bir yemek alanı ve VIP kutuları tanıtılır; aynı tonlarda farklı malzemeler kullanılarak mekansal bir genişleme yaratılır.
Yamaki Zushi, Mayıs 2021'de Tayvan'da tamamlanan bir projedir. Tasarımın arkasındaki araştırma, doğanın hissini müşterilere getirme arzusuna dayanmaktadır. Karesenzui, kaya benzeri malzemeler ve Baizou volkan külü kullanılarak pek çok şekilde peyzaj oluşturulmuştur. Balık havuzu, sanatsal çimento zeminler suyun imajını simgeler. Duvarlarda kullanılan sedir, tik, boyasız ahşap ve pas, mekana katmanlar ekler. Saf ve basit malzemelerin kullanılması ve belirli katmanlama tasarım yöntemlerinin uygulanması, yemek ortamında Japon mutfağının ruhunu başarıyla yeniden yaratmıştır: Mükemmeliyeti ve aşırı gereklilikleri arama.
Yamaki Zushi, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülünde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, teknik özellikleri güçlü ve sanatsal becerisi olağanüstü olan, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.
Proje Tasarımcıları: DRAWIN DESIGN STUDIO
Görsel Kredileri: DRAWIN DESIGN STUDIO
Proje Ekibi Üyeleri: Yu-Fan Kao, Wei-Hua Lin
Proje Adı: Yamaki Zushi
Proje Müşterisi: DRAWIN DESIGN STUDIO